Tedavi Sayfası

Hipermetropi

Hipermetropi durumu bir göz kusurudur. Fakat diğer göz kusurlarından farklı olarak aşırı görmeye neden olan bir göz kusurudur. Az hipermetrop olan kişilerde çok uzak mesafeler normalden daha iyi görülebilmektedir. Bu nedenle hipermetropi durumu oluşmaktadır. Korneanın normalden daha kısa veya daha düz olması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu durum retina üzerinde oluşan görüntünün bulanık olmasına neden olmaktadır.

Çok yüksek olmayan düşük derecede hipermetropisi ola kişiler yakın mesafe olarak adlandırabileceğimiz mesafelerde çalıştıklarında gözleri kısa zamanda yorulur. Gözlerin yorulması ise yakın mesafeyi dahi olsa net görememeye neden olmaktadır. Hipermetropi derecesi yükseldikçe yakını görememe durumu uzak mesafeler içinde geçerli olmaya başlayacaktır. Kişide hipermetropi durumu yaşa bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Yaşa bağlı olarak genelde yükselen hipermetropi kişide bulanık görmeye neden olmaktadır.

Hipermetropi

 Az önce bahsettiğimiz gibi bu durum korneanın yapısıyla alakalı olabileceği gibi gözün ön ve arka boyunun kısa olmasıyla da alakalı olabilmektedir. Hipermetrop göz merceğinin kırma oranıyla da alaklı olsa da bu durum her zaman için geçerli değil, nadirdir. Hipermetrop durumu toplumda genel olarak miyopun tam tersi olarak bilinmektedir. Fakat hipermetropun uzağı iyi gördüğü ve yakını göremediği bilgisi tam olarak doğru değildir. Bu durum yaşa göre farklılıklar göstermektedir.

Hipermetropi Tedavisi

Kırma kusurlarında genel olarak tedavi yöntemi olarak gözlük kullanılması tercih edilmektedir. Hipermetrop hastalarında tedavi için ince kenarlı ve dışbükey mercekler kullanılmaktadır. Bunun sebebi ışığın tam olarak retinada odaklanmasını ve gözün kırma gücünün arttırılmasını sağlamaktır. Gözlük haricinde kontakt lens kullanımı da heipermetropi tedavisinde kullanılmaktadır. Kullanılan kontakt lenslerin gözlük camlarındaki özelliklere sahip olması gerekmektedir. Hipermetrop tedavisinde çeşitli lazer yöntemleri ve cerrahi müdahaleler yapılıyor olsa da günümüzde bu yöntemlerdeki başarının henüz miyop kadar olmadığı bilinmelidir.

Etiketler: , , ,

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.