Tedavi Sayfası

Bahar yorgunluğu

Bahar yorgunluğu, hemen hemen her yaştaki insanın bahar mevsimin gelişi ile şikayet etmeye başladığı geçici yorgunluk, halsizlik, uyuklama halleri olarak ifade ediliyor.
Özellikle kalp hastaları, tansiyon hastaları, astım hastaları, romatizma hastaları, mide ülseri olan hastalar bahar aylarının gelmesi ile birlikte bahar yorgunluğundan en çok muzdarip olan kişiler arasında yer alıyor.
Uzmanlar da bahar aylarının gelmesi ile birlikte bahar yorgunluğu şikayetlerini minimuma indirilmesi açısından bol bol güneşlenmeyi, yürüyüş yapmayı, B ve C vitamini içeren besinler tüketmeyi, bol su içmeyi öneriyor.
Bahar yorgunluğu, belli başlı bir hastalık olarak tanımlanmaz ancak önlem alınmadığı takdirde kronik bir hal alabilir.
Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte havadaki elektrik yükünün artması ile insanların üzerindeki yorgunluk halleri, sürekli uyumak istemeleri, isteksiz halleri negatif iyonların artması kaynaklı ortaya çıkıyor. Bu durumlara ek olarak da trafik gürültüsü, taşıtların havayı kirletmesi, sanayi atıkları da ilave olunca, havadaki negatif elektriğin yükü artıyor.

Bahar yorgunluğu
Meteorolojik değişimler sebebi ile insan vücudundaki su oranının değişmesi yüzünden, bahar yorgunluğuna çaren olarak en iyi yöntemlerden biri olan bol bol su içme aksatılmaması gereken bir yöntem.
B ve C vitaminlerinin bol olduğu, meyveler, domates, patates, kayısı gibi besinlerin tüketiminin artırılması, günde 3 litre civarı su içilmesi ve sık sık idrara çıkılması, yatmadan önce bir bardak su içilmesi, yatmadan önce ılık duş alınması, gün içinde en azından 20 dakika boyunca güneşlenilmesi, alkol ve sigaradan uzak durulması bahar yorgunluğundan korunmak için yapılabilecekler arasında yer alıyor.
Bahar yorgunluğunun 1-2 aylık bir dönemi kapsadığını düşünerek, hastalık olmadığı geçici bir süreç olduğunu bilerek, gerekli önlemleri alarak daha rahat atlatmak için bu tür küçük ama etkili tüyoları dikkate almak gerekir.

Etiketler:

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.