Tedavi Sayfası

Kızamıkçık

Kızamıkçık hastalığı, tıpkı kızamık hastalığında olduğu gibi virüslerin neden olduğu ve deri döküntülerinin görüldüğü bulaşıcı bir hastalıktır. Kızamıkçık hastalığındaki deri döküntüleri kızamık hastalığına göre daha açık renkli ve daha tehlikesiz lekelerdir.
Kızamıkçık doğuştan meydana gelen bir hastalık değildir. Çoğu zaman bir belirti göstermeden meydana gelirken, bazen lenf bezlerinde şişme olarak ortaya çıkar. Kişinin yüzünde ve bedeninde pembe renkli lekeler meydana gelir ve genelde bu lekeler 2-3 gün içinde yok olurken, hastaların yarısına yakınında hiç deri döküntüsü de olmayabilir.

Kızamıkçık

Bunun dışında ağız içinde de lekeler olabilir ve gezici eklem iltihapları ve ağrılar olabilir.Şişmiş olan lenf bezleri de boyunda görülür. İlkbahar ve kış aylarında en çok görüle kızamıkçık hastalığının kuluçka süresi genelde 2-3 haftadır.
Kızamıkçık hastalığı genelde tehlikeli bir hastalık değildir. Ancak gebelik döneminde görülürse özellikle gebeliğin ilk 3 ayında görülürse bebek de körlük, sağırlık, kalp bozuklukları gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden genelde 12 yaşındaki kız çocuklarına kızamıkçık aşısı yapılır.

Kızamıkçı teşhisi için yapılan kan ve idrar tahlillerinde virüs saptanır ve bu sebeple teşhisi kolay konulabilen bir hastalıktır. Bunun yanında fiziki muayenede de hastalığın belirtileri çok net doktor tarafından görülebilir.

Kızamıkçık tedavisi için, verilecek olan ilaçlar hastalığın aynı zamanda belirtileri olan şikayetleri yavaş yavaş yok etmeye fayda sağlar. Eklem ağrıları ve yüksek ateş için ağrı kesiciler, ateş düşürücüler verilir. Bunun dışında yatak istirahatı önerilir.

Etiketler:

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.