Bitkilerle zayıflamanın ne kadar etkili olduğunu, son bir kaç yıldır sık sık duyar olduk. Ama en etkili sonucu, en sağlıklı sonucu almak için, bitkileri doğru kullanmak gerekiyor. Zayıflatan bitkilerden biri olan kibrit otunun nasıl kullanılacağına ve faydalarına dair bilgileri sizler için derledik.
Kibrit otu (Lycopodium) ülkemizde yaygın olarak yetişen ve erkeklerde erken kellik saç dökülmesi, saç beyazlaması ve ereksiyon sorunu gibi problemlere bitkisel çözümler sunan bir şifalı bitkidir. Karaciğer rahatsızlıklarına karşı da Kibrit otu son derece büyük faydalar sağlamaktadır.
Ayrıca mide bağırsak sorunları, kabızlık, bağırsak tembelliği gibi rahatsızlıklar için de doğal yollardan tedavi edici bir bitkidir. Bebeklerde gaz sorunu ve kabızlığa karşı da Kibrit otu kullanılmaktadır. Bebeklerde kolik sorununa karşı en iyi bitkisel tedavi yöntemlerinden birisi olarak doğal çözümler sunan Kibrit otu, baş ağrısı, göz, şakak ve kafa ağrısı ve soğuk algınlığından kaynaklanan sancı ağrılarına iyi gelmektedir.
Kibrit Otu
Kibrit Otu
(Lycopodium clavalum)
Lycopodiaceae familyasındandır. Diğer adları Kurtayağı, Kurtpençesi, Çam otu (Sürmene).
Çok yıllık, otsu ve çiçeksiz bir bitkidir. 3 metreye yaklaşan uzunluktaki sürünücü
gövdelerden 10 cm boyunda dallar yükselir. İğnemsi yapraklar ve spor kesesi
taşıyan yapraklar olmak üzere iki tür yaprak taşırlar, iğnemsi yapraklar çok sıktır
ve gövdeyle dallara; spor taşıyan yapraklarsa kozalaklara çiftler halinde dizilmişlerdir.
Türkiye’de Doğu Karadeniz dağlarında bulunur.
Kibrit otunun kurutulmuş sporları (üreme organları) bazı deri hastalıklarında, yaraların kurutulmasında, özellikle çocu klan n pişiklerinde kullanılır. İlaç bu haliyle “Göbek tozu” adıyla anılır.
Toprak üstü kısımlarından kurutulup demlenen çay idrar artırıcı, yatıştırıcı ve romatizma ağrılarını dindirici etkiler gösterir.