Panik Atak Nedir?
Panik atak bir korku halidir. Bir anda gelmektedir. Her hangi bir alanda bile panik atağa yakalanabilirsiniz. Yoğun bir şekilde sıkıntı hissedilir. Kötü bir şey olacakmış gibi hissedilir. Bulunduğu ortamdan kaçarcasına uzaklaşılır ve güvenli olduğuna inanılan bir yere gidilir. Bu his ilk başladığı andan itibaren artarak kendini gösterir ve ortalama on dakika içinde en yüksek hale gelmektedir. Yarım saatte veya en geç bir saat içinde geçer ve kişi rahatlar. Panik atak haline kişide terleme, hızlanan kalp atışları, mide de tıkanıklık, bulantı, düşünme zorluğu, görme güçlüğü, el ve ayaklarda karıncalanma, dizlerde güçsüzlük şeklinde belirtiler olmaktadır.
Panik Atak Nedenleri:
Panik atak psikolojik kaynaklı bir sorundur. Aynı zamanda kansızlık, tiroid bezinde fazlaca çalışma, enfeksiyon ve kan şekeri düşüklüğünde hissedilebilmektedir.
Panik Atak Tedavisi:
Tedavi ile kontrol altına alınabilmektedir. Panik atak hastalığı olduğunu bilmeyen kişiler genel olarak bir doktora görünmektedirler. Çünkü hissedilen duygular nedeni ile hasta olduklarını düşünürler. Tedavi bir psikiyatrist tarafından uygulanmaktadır. Bunun yanında daha sonra hastalar hastalık ile nasıl başa çıkabileceklerini öğrenirler. Kontrol sağlayabilen hastalar tamamen bu rahatsızlığı atlatabilmektedirler. Tedavide rahatlama ve nefes alma egzersizlerinin yanında kas gerginliği ile nasıl başa çıkabileceklerini öğrenmektedirler. Bazen panik atak hastalarına ilaç kullanılabilmektedir.
merhaba ben 2 yıldır panik atak yaşıyorum ve su anda herdsey geçti normale döndüm ama dizlerimdeki güçsüzlük titreme geçmiyor merdiven inip cıkamıyorum sanki dizlerimi tutan bir seyler var acaba panik atagın verdigi bir rahatsızlık mı